Nugátové dukátky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- sůl 2 lžíce rum 2 ks žloutek 50 g cukr moučka 260 g hladká mouka 250 g nugát 1 lžíce pomerančová kůra 100 g lískové oříšky lískové oříšky 150 g máslo nebo Hera kandované jahody
Postup Nugátové dukátky
Postup přípravy receptu
-
V misce utřeme změklé máslo s cukrem, špetkou soli a pomerančovou kůrou do pěny. Pak zašleháme žloutky a rum. Na vál prosejeme mouku, přisypeme jemně mleté oříšky a "vyklopíme" obsah misky. Rukama zpracujeme nelepivé těsto, které vložíme v mikrotenovém sáčku na 60 minut do chladničky
Rozleželé těsto vyválíme na plát asi 3 mm silný, formičkou vypichujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut na 175°C dozlatova
Nugát dáme do misky, necháme rozpustit nad párou a pak jím slepujeme vychladlá oříšková kolečka po dvou k sobě. Zbylým nugátem pokapeme povrch dukátků a ozdobíme je kouskem kandované jahody a půlkou oříšku
Z jedné dávky je asi 70 ks dukátků - záleží na velikosti kolečka.