Studená polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

30 g sůl
1 špetka sůl
1 l voda
1 špetka bílý pepř
20 ml olivový olej extra virgin
80 ml olivový olej extra virgin
600 g červená rajčata
5 g plocholistá petržel
40 g plocholistá petržel
10 ml ocet z bílého vína
200 g různé druhy rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Na polévku budeme potřebovat mixér, do kterého nakrájíme rajčata (600 g) na čtvrtky (bez stopky). Pak osolíme, opepříme, přidáme trochu octa a rozmixujeme na co nejvyšší stupeň. Propasírujeme přes cedník a dáme do lednice. Ostatní druhy rajčat (200 g) nakrájíme podle velikosti. Největší na plátky, menší na čtvrtiny, malá na půlky. Natrháme do nich lístky petrželky, osolíme, opepříme a nakonec přidáme olivový olej. Vše zlehka zamícháme a dáme do vychlazené misky

  2. Petrželkový olej

  3. V kastrolu uvedeme vodu do varu a osolíme ji. Vhodíme petrželku do vroucí vody a vaříme 2 minuty. Po uvaření přendáme petrželku do vody s ledem. Po vychlazení petrželku vyždímáme, přilijeme olej a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Nalijeme do cedníku a necháme pozvolna vykapat

  4. Servírování

  5. Do hlubokého talíře naaranžujeme nakrájené různé druhy rajčat s petrželkou a šťávou, která vznikla v misce. Pokapeme petrželovým olejem a opatrně naběračkou přidáme vychlazenou polévku

  6. Autor receptu: Radek David

  7. Zdroj


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!