Zmrzlinové větrníčky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
50 g máslo
200 ml mléko
2 balíčky ruská zmrzlina
150 g výběrová polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si odměříme všechny ingredience a připravíme odpalované těsto. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu. Potom vsypeme postupně mouku a mícháme dokud nevznikne husté těsto, které se nechytá stěn nádoby

  2. Těsto necháme prochladnout a potom do něj postupně vpracujeme vejce. Troubu předtopíme na 220 °C a plech pokryjeme pečícím papírem

  3. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech tvoříme malé větrníčky, které postříkáme vodou. Vložíme do předtopené trouby a jakmile zrůžoví, zmírníme teplotu a větrníčky již jen dosušíme

  4. Vychladlé pečivo podélně rozkrojíme a plníme pomocí lžičky mírně povolenou ruskou zmrzlinou. Takto připravené kousky pečiva klademe v jedné vrstvě do plastové krabice a necháme zmrznout

  5. Zmrzlinové větrníčky si můžeme připravit i do zásoby jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Stačí jen 5 minut před podáváním vyjmout z mrazáku. Výborně chutnají i přelité teplou vanilkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!