Zmrzlinové větrníčky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 50 g máslo 200 ml mléko 2 balíčky ruská zmrzlina 150 g výběrová polohrubá mouka
Postup Zmrzlinové větrníčky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si odměříme všechny ingredience a připravíme odpalované těsto. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu. Potom vsypeme postupně mouku a mícháme dokud nevznikne husté těsto, které se nechytá stěn nádoby
Těsto necháme prochladnout a potom do něj postupně vpracujeme vejce. Troubu předtopíme na 220 °C a plech pokryjeme pečícím papírem
Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech tvoříme malé větrníčky, které postříkáme vodou. Vložíme do předtopené trouby a jakmile zrůžoví, zmírníme teplotu a větrníčky již jen dosušíme
Vychladlé pečivo podélně rozkrojíme a plníme pomocí lžičky mírně povolenou ruskou zmrzlinou. Takto připravené kousky pečiva klademe v jedné vrstvě do plastové krabice a necháme zmrznout
Zmrzlinové větrníčky si můžeme připravit i do zásoby jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Stačí jen 5 minut před podáváním vyjmout z mrazáku. Výborně chutnají i přelité teplou vanilkovou omáčkou.