Cuketové ragú s rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 ks menší cibule olivový olej na smažení 5 snítek čerstvý tymián drcený černý pepř 200 g cherry rajčátka 1 ks větší cuketa 400 g sterilovaná krájená rajčata
Postup Cuketové ragú s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Cuketu očistíme, nakrájíme na větší kousky (půlkolečka nebo hranolky cca 1,5 cm široké), nasolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Cuketu vysušíme ubrouskem, zprudka opečeme na olivovém oleji v pánvi a vyndáme
Do pánve přidáme opět trochu olivového oleje a orestujeme cibuli nakrájenou na jemná půlkolečka, po chvilce přidáme česnek nasekaný na tenké plátky a osmažíme s cibulkou dozlatova. Přidáme opečenou cuketu, vše společně chvíli restujeme, přilijeme plechovku konzervovaných krájených rajčat a 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme čerstvý tymián a cherry rajčátka. Pro stažení kyselosti můžeme přidat trochu cukru
Cuketové ragú s rajčaty podáváme s rozpečenou bagetkou.