Buchta plněná tvarohem a broskvemi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 20 g máslo 200 g cukr krupice 20 g cukr moučka 40 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 20 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek 500 g měkký tvaroh 250 g Hera 2 konzervy kompotované broskve 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Buchta plněná tvarohem a broskvemi
Postup přípravy receptu
-
V mikrovlnné troubě si rozpustíme celou Heru. Troubu si předehřejeme na 150 °C
V míse rozšleháme cukr, vejce a vanilkový cukr. Do mísy dále přidáme rozpuštěnou Heru, mouku a kypřící prášek. Vše dobře promícháme a vlijeme na plech (na plechu máme přichystaný pečící papír). Těsto rovnoměrně rozetřeme a dáme do trouby. Pečeme při 150 °C 15 minut. Po upečení těsto vytáhneme a necháme vychladnout
Na náplň v míse rozmícháme moučkový cukr, tvaroh a pudink. Na vychladlý korpus rozetřeme rovnoměrně připravenou náplň. Necháme okapat broskve a poté budeme jednotlivé broskve vkládat na tvaroh
Připravenou buchtu posypeme drobenkou. Drobenku vytvoříme smícháním cukru, másla a mouky. Celou obloženou buchtu vložíme zpět do trouby a pečeme při 170 °C 15 minut
Po upečení plech vytáhneme. Buchtu plněnou tvarohem a broskvemi ihned rozřízneme napůl Jednu půlku buchty překlopíme na druhou půlku. Necháme uležet alespoň hodinu. Po 1 hodině můžeme pečící papír odstranit a buchtu servírovat.