Velikonoční pralinková bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 130 g máslo 150 ml pomerančový džus 100 g cukr moučka 470 g polohrubá mouka tuk na vymazání 150 g bílý jogurt 1 balíček kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání 100 g kandovaný pomeranč 12 ks pralinka
Postup Velikonoční pralinková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Než začneme s přípravou bábovky, všechny ingredience necháme při pokojové teplotě
V míse (nebo ve šlehači) utřeme máslo, vejce, cukr a bílý jogurt. Postupně vlijeme pomerančový džus. Půl krabičky kandovaného pomeranče vyšleháme v těstě. Poté po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva
Nakonec do vymíchaného těsta přidáme zbytek kandovaného pomeranče. Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Do těsta nakonec vpichujeme pralinky
Bábovku pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Kdo má, použije domácí pekárnu.