Studená mangová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
2 větvičky koriandr
1 ks banán
3 ks mango
700 ml kokosové mléko
100 ml kokosový krém
šťáva z jednoho pomeranče
Postup Studená mangová polévka
Postup přípravy receptu
-
Zralé mango oloupeme a vyjmeme jádro. Smícháme společně s ostatními ingrediencemi - banán, koriandr, kokosové mléko, kokosový krém, šťáva z jednoho pomeranče a řádně rozmixujeme. Před podáváním necháme ještě 30 minut vychladnout v ledničce
Studenou mangovou polévku podáváme dobře vychlazenou. Jedná se o velmi chutnou polévku s výraznou chutí a barvou
Zdroj: Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí, vydal Smart Press, 2012
Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry - každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty.