Vepřová huspenina recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 l voda
2 ks bílek
bobkový list
nové koření
2 ks velká cibule
celý pepř
mletý černý pepř
1 ks uzené vepřové koleno
1 balíček mražená zelenina pod svíčkovou
3 ks uzené vepřové nožky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny ingredience. Do velkého hrnce dáme uzené koleno s nožkami, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky. Po 2 hodinách zeleninu (i mraženou směs) přisypeme k uzenému vývaru a vaříme další hodinu. Osolíme, opepříme. Poté vývar scedíme do jiného hrnce, zeleninu podle potřeby nakrájíme na menší kousky a maso obereme od kosti. Kdybychom měli vývar kalný, rozšleháme ve studené vodě bílky a vmícháme je do čistého vroucího vývaru. Provaříme, sesbíráme pěnu a vývar znovu přecedíme, ale tentokrát přes plátýnko

  3. Maso se zeleninou rozdělíme do misek, zalijeme vývarem na huspeninu a necháme v lednici nebo spíži dobře zatuhnout

  4. Vepřovou huspeninu podáváme jako studenou večeři. Můžeme přikusovat chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!