Vepřová huspenina recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 3 - 4 l voda 2 ks bílek bobkový list nové koření 2 ks velká cibule celý pepř mletý černý pepř 1 ks uzené vepřové koleno 1 balíček mražená zelenina pod svíčkovou 3 ks uzené vepřové nožky
Postup Vepřová huspenina
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si všechny ingredience. Do velkého hrnce dáme uzené koleno s nožkami, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky. Po 2 hodinách zeleninu (i mraženou směs) přisypeme k uzenému vývaru a vaříme další hodinu. Osolíme, opepříme. Poté vývar scedíme do jiného hrnce, zeleninu podle potřeby nakrájíme na menší kousky a maso obereme od kosti. Kdybychom měli vývar kalný, rozšleháme ve studené vodě bílky a vmícháme je do čistého vroucího vývaru. Provaříme, sesbíráme pěnu a vývar znovu přecedíme, ale tentokrát přes plátýnko
Maso se zeleninou rozdělíme do misek, zalijeme vývarem na huspeninu a necháme v lednici nebo spíži dobře zatuhnout
Vepřovou huspeninu podáváme jako studenou večeři. Můžeme přikusovat chléb.