Zelné závitky - holubky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
500 g rýže
1 kg mleté maso
1 hlávka hlávkové zelí
4 konzervy rajský protlak
mletý černý pepř
sušený česnek
2 lžičky mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme celou vařit do hrnce s osolenou vodou. Hlávka zelí musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce, hlávku během vaření obrátíme. Vaříme tak dlouho, dokud lupeny nebudou měkké. Uvařenou hlávku zelí necháme vychladnout, rozebereme ji na jednotlivé listy a vyřízneme tvrdé hřbety

  2. Rýži uvaříme běžným způsobem a dáme stranou. Na pánev nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mleté maso, sůl, koření a vše chvíli opékáme. Když je maso opečené, přidáme k němu uvařenou rýži, jeden rajský protlak a dobře promícháme

  3. Na připravené zelné listy dáváme masovou směs s rýží a uděláme závitky. Závitky poskládáme do hrnce, pokud chceme mít závitky dušené v rajské šťávě, nebo je naskládáme do hlubšího pekáčku a zapečeme

  4. V případě, že budeme dělat dušené závitky, přidáme do hrnce cca tři rajské protlaky a vývar, aby byly závitky mírně ponořené. Vaříme je asi 30 minut. Během vaření párkrát zahýbeme hrncem, aby se nám holubky nepřipálily. Pokud budeme dělat zapékané zelné závitky, potřeme je mírně olejem a dáme do trouby zapéct

  5. Zelné závitky - holubky podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!