Teplý ovocný salát s karamelem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce med
1 hrnek cukr krupice
mletá skořice
mletý zázvor
2 ks velké jablko
2 ks velká hruška

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostky

  2. Cukr vsypeme na pánev, necháme zkaramelizovat a za stálého míchání přidáme med. Pozor, směs začne více bublat. Vsypeme nakrájené ovoce, zasypeme skořicí, špetkou zázvoru a prudce prohříváme. Ovoce pustí šťávu, kterou prohříváním necháme vypařit tak, aby nám zůstala jen hustější šťáva

  3. Ovocný salát s karamelem rozdělíme na dezertní talířky nebo mističky a ihned podáváme. Salát musí být při podávání ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!