Teplý ovocný salát s karamelem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce med 1 hrnek cukr krupice mletá skořice mletý zázvor 2 ks velké jablko 2 ks velká hruška
Postup Teplý ovocný salát s karamelem
Postup přípravy receptu
-
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostky
Cukr vsypeme na pánev, necháme zkaramelizovat a za stálého míchání přidáme med. Pozor, směs začne více bublat. Vsypeme nakrájené ovoce, zasypeme skořicí, špetkou zázvoru a prudce prohříváme. Ovoce pustí šťávu, kterou prohříváním necháme vypařit tak, aby nám zůstala jen hustější šťáva
Ovocný salát s karamelem rozdělíme na dezertní talířky nebo mističky a ihned podáváme. Salát musí být při podávání ještě teplý.