Tuňákové karbanátky s bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
2 lžíce parmazán
olej na smažení
300 g tuňák v olivovém oleji
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme se slupkou. Uvařené brambory oloupeme a protlačíme do mísy, kde je necháme zcela vychladnout. Tuňáka vybereme a bez oleje rozmačkáme

  2. K bramborám přidáme nastrouhaný parmazán, sůl, čerstvě mletý pepř a vejce. Směs dobře promícháme a necháme 20 minut odpočinout

  3. Ze směsi odebíráme a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme na oleji z obou stran dozlatova a ukládáme na sací ubrousek

  4. Tuňákové karbanátky s bramborem podáváme k hlavnímu chodu s bramborovou přílohou nebo jen zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!