Tuňákové toasty recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce hořčice
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
4 lžíce paštika
1 lžička olivový olej
mletý barevný pepř
toast
1 - 2 ks jarní cibulka s natí
2 lžíce pomazánkové máslo bez příchuti
1 lžíce krémovitá zakysaná smetana
1 konzerva drcený tuňák v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Oba tuňáky slijeme a necháme okapat. Cibulku nakrájíme nadrobno. Zelenou nať si odložíme na pozdější zdobení

  2. Tuňáky dáme do misky, přidáme paštiku, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, hořčici a dochutíme solí, pepřem a bílou cibulkou, kterou jsme krátce osmahli na troše oleje. Můžeme použít i olej z tuňáka. Pomazánku dobře promícháme

  3. Toastový chléb opečeme v toastovači (zhruba na stupeň 3). Na každý toast naneseme hromádku tuňákové pomazánky a posypeme zelenou natí

  4. Tuňákové toasty ihned podáváme jako svačinu nebo studenou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!