Tuňákové toasty recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce hořčice 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 4 lžíce paštika 1 lžička olivový olej mletý barevný pepř toast 1 - 2 ks jarní cibulka s natí 2 lžíce pomazánkové máslo bez příchuti 1 lžíce krémovitá zakysaná smetana 1 konzerva drcený tuňák v oleji
Postup Tuňákové toasty
Postup přípravy receptu
-
Oba tuňáky slijeme a necháme okapat. Cibulku nakrájíme nadrobno. Zelenou nať si odložíme na pozdější zdobení
Tuňáky dáme do misky, přidáme paštiku, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, hořčici a dochutíme solí, pepřem a bílou cibulkou, kterou jsme krátce osmahli na troše oleje. Můžeme použít i olej z tuňáka. Pomazánku dobře promícháme
Toastový chléb opečeme v toastovači (zhruba na stupeň 3). Na každý toast naneseme hromádku tuňákové pomazánky a posypeme zelenou natí
Tuňákové toasty ihned podáváme jako svačinu nebo studenou večeři.