Teplý vajíčkový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžička libeček 1 lžíce olivový olej 100 g strouhaný sýr 1 svazek cibulka s natí 5 ks vejce natvrdo čerstvé bylinky 2 ks bílá paprika 1 lžička umeocet 3 - 4 hrstě mražená zeleninová směs (hrášek, kukuřice, mrkev) 1 - 2 lžičky naložené feferonky v soli
Postup Teplý vajíčkový salát
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si základ salátu - zeleninu. Cibulku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší čtverečky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme taktéž na kostičky
Na hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a cibulku společně s paprikou osmahneme. Vsypeme mraženou zeleninu a znovu osmahneme, až je zelenina křehká. Až v tuto chvíli vmícháme vejce. Během přípravy přidáme veškeré dochucovače a koření. Pokud máme, vmícháme čerstvé a nadrobno nasekané bylinky
Ještě teplý vajíčkový salát rozdělíme na talířky a posypeme nastrouhaným sýrem. Sýr můžeme do salátu také vmíchat.