Pikantní pečené žebro recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks chilli paprička 200 ml olivový olej 2 lžíce mletý kmín 2 kg vepřové žebro
Postup Pikantní pečené žebro
Postup přípravy receptu
-
Chilli papriku omyjeme, očistíme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Do malé šroubovací sklenky vsypeme sekanou papričku a plátky česneku, zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a necháme v lednici dobře rozležet
Žebra omyjeme, osušíme, dáme do zapékací mísy nebo uzavíratelného pekáčku a dobře potřeme chilli olejem. Uzavřeme a dáme do chladu rozležet. Proces potírání opakujeme ještě alespoň 2 - 3 krát
Troubu předehřejeme na 220 °C
Před pečením vepřové žebro ještě jednou potřeme připraveným olejem, posypeme mletým kmínem a pečeme do změknutí masa
K pikantnímu pečenému žebru se nejlépe hodí čerstvý chléb.