Hovězí na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
25 dkg cibule
pepř mletý
50 dkg houby
60 dkg maso hovězí
2 dl oleje
2 ks hovězí bujon
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme olej, vsypeme houby a tepelně upravíme. Hotové vybereme na misku a odložíme

  2. Do kastrolu přidáme trochu oleje, nasypeme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme do červena. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme jako na guláš. Zalijeme vodou, přidáme 2 hovězí bujony a dusíme do měkka

  3. K masu přilijeme vodu, vsypeme upravené houby a přivedeme k varu. Směs zahustíme tmavou jíškou,dochutíme solí a několika špetkami cukru

  4. Kastrol odstavíme, přidáme trochu pepře a vmícháme šlehačku

  5. Hovězí na houbách podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!