Hovězí na hrášku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
majoránka
1 ks cibule
mletý pepř
mletá sladká paprika
hotová jíška
1/2 balíčku mražený hrášek s mrkví
500 g hovězí plecko

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na tuku ji osmahneme, zasypeme mletou paprikou a vhodíme na plátky nakrájené hovězí, které osolíme, opepříme. Podlijeme trochou vody nebo slabým vývarem a dusíme doměkka

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme mraženou zeleninu, majoránku a podusíme ještě asi 10 minut, až je i zelenina hotová. Nakonec zaprášíme hotovou jíškou a necháme provařit

  3. Hovězí na hrášku podáváme s vařeným bramborem, hranolky, rýží nebo krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!