Hovězí na hrášku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžíce olej sůl majoránka 1 ks cibule mletý pepř mletá sladká paprika hotová jíška 1/2 balíčku mražený hrášek s mrkví 500 g hovězí plecko
Postup Hovězí na hrášku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na tuku ji osmahneme, zasypeme mletou paprikou a vhodíme na plátky nakrájené hovězí, které osolíme, opepříme. Podlijeme trochou vody nebo slabým vývarem a dusíme doměkka
Když je maso téměř měkké, přidáme mraženou zeleninu, majoránku a podusíme ještě asi 10 minut, až je i zelenina hotová. Nakonec zaprášíme hotovou jíškou a necháme provařit
Hovězí na hrášku podáváme s vařeným bramborem, hranolky, rýží nebo krajícem chleba.