Vepřové kotlety s tymiánem, citronem a pestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 stroužek česnek 2 špetky sůl 1 špetka sůl 1 hrst tymián 1 ks citron 3 hrstě bazalka 1 lžíce olivový olej olivový olej 3 kapky citronová šťáva 1 hrst strouhaný sýr 3 ks vepřová kotleta 2 špetky mletý černý pepř 1 špetka mletý černý pepř 1 hrst piniové semínko
Postup Vepřové kotlety s tymiánem, citronem a pestem
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme. Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme, šťávu vymačkáme. V hmoždíři rozmělníme tymián se solí. Přidáme česnek a pepř a znovu rozmačkáme. Přidáme citronovou šťávu, kůru z citronu a olivový olej. Směs nalijeme na maso a necháme alespoň 4hodiny marinovat
Mezitím se připravíme pesto. V hmoždíři rozmačkáme bazalku a česnek, přidáme vychladlá opražená piniová semínka a rozmačkáme. Pesto přendáme do misky, přidáme polovinu sýru a nalijeme oleje tak, aby vznikla navlhčená směs. Podle potřeby osolíme. Přidáme zbylý sýr a naředíme olejem podle chuti. Ještě přidáme pár kapek citrónové šťávy
Rozpálíme pánev a maso opečeme bez použití tuku
Vepřové kotlety s tymiánem, citronem a pestem podáváme s bramborovou kaší a pestem.