Paprikové rizoto z rýže natural recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžička petrželka 1 ks cibule 1/2 ks citron 300 g rýže natural 1 - 2 lžíce olivový olej 3 ks červená paprika 2 špetky mletý černý pepř sladká sojová omáčka
Postup Paprikové rizoto z rýže natural
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kostky. Rýži propláchneme
V hrnci rozpálíme olivový olej a cibuli osmahneme dozlatova. Přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme horkou vodou mírně nad zrníčka a osolíme. Pod poklicí rýži vaříme asi 25 minut, poté přidáme zvlášť osmahnutou papriku a promícháme. Podle potřeby přilijeme ještě trochu horké vody, opepříme, přidáme petrželku a dál vaříme do změknutí rýže. Voda by se měla vsáknout
Paprikové rizoto z rýže natural odstavíme z tepla, dochutíme citronovou šťávou, sladkou sojovou omáčkou a promícháme
Papikové rizoto podáváme na oběd i večeři, je dobré i na druhý den, takže si ho klidně můžeme zabalit do krabičky na svačinu.