Paprikové rizoto z rýže natural recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička petrželka
1 ks cibule
1/2 ks citron
300 g rýže natural
1 - 2 lžíce olivový olej
3 ks červená paprika
2 špetky mletý černý pepř
sladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kostky. Rýži propláchneme

  2. V hrnci rozpálíme olivový olej a cibuli osmahneme dozlatova. Přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme horkou vodou mírně nad zrníčka a osolíme. Pod poklicí rýži vaříme asi 25 minut, poté přidáme zvlášť osmahnutou papriku a promícháme. Podle potřeby přilijeme ještě trochu horké vody, opepříme, přidáme petrželku a dál vaříme do změknutí rýže. Voda by se měla vsáknout

  3. Paprikové rizoto z rýže natural odstavíme z tepla, dochutíme citronovou šťávou, sladkou sojovou omáčkou a promícháme

  4. Papikové rizoto podáváme na oběd i večeři, je dobré i na druhý den, takže si ho klidně můžeme zabalit do krabičky na svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!