Tofu v hráškovo-paprikové omáčce s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1,5 hrnek hrášek
1 lžíce máslo
voda
3 porce rýže
1 lžíce olivový olej
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
čerstvé bylinky
bylinková sůl
1 svazek jarní cibulka s natí
1 balíček marinované tofu
1 lžíce lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Celý svazek jarní cibulky očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibulky můžeme dát i méně, ale my máme rádi hodně cibulky. Marinované tofu (koupíme ve zdravé výživě nebo větších supermarketech) nakrájíme na kostky. Hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme mražený

  2. V hrnci rozehřejeme olej s máslem a nejprve osmahneme do zesklovatění cibulku. Zasypeme mletou paprikou, krátce orestujeme, ale pozor, abychom ji nespálili, zhořkla by. Poté zalijeme trochou vody, rozmícháme, vsypeme hrášek a dolijeme další vodou tak, aby byl hrášek těsně nad pokrytý vodou. Hrášek asi 10 - 15 minut dusíme, nemusí být úplně doměkka. Poté vsypeme nakrájené tofu, podle potřeby dosolíme bylinkovou solí, opepříme a dochutíme lahůdkovým droždím. Můžeme přidat i oblíbené bylinky. Hráškovo-paprikovou omáčku s tofu ještě asi 2 - 3 minuty prohříváme

  3. Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě a scedíme

  4. Tofu v hráškovo-paprikové omáčce servírujeme s rýží. Z tohoto množství nám vyjdou 2 větší nebo 3 menší porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!