Tofu v hráškovo-paprikové omáčce s rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1,5 hrnek hrášek 1 lžíce máslo voda 3 porce rýže 1 lžíce olivový olej 2 lžíce mletá sladká paprika mletý barevný pepř čerstvé bylinky bylinková sůl 1 svazek jarní cibulka s natí 1 balíček marinované tofu 1 lžíce lahůdkové droždí
Postup Tofu v hráškovo-paprikové omáčce s rýží
Postup přípravy receptu
-
Celý svazek jarní cibulky očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibulky můžeme dát i méně, ale my máme rádi hodně cibulky. Marinované tofu (koupíme ve zdravé výživě nebo větších supermarketech) nakrájíme na kostky. Hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme mražený
V hrnci rozehřejeme olej s máslem a nejprve osmahneme do zesklovatění cibulku. Zasypeme mletou paprikou, krátce orestujeme, ale pozor, abychom ji nespálili, zhořkla by. Poté zalijeme trochou vody, rozmícháme, vsypeme hrášek a dolijeme další vodou tak, aby byl hrášek těsně nad pokrytý vodou. Hrášek asi 10 - 15 minut dusíme, nemusí být úplně doměkka. Poté vsypeme nakrájené tofu, podle potřeby dosolíme bylinkovou solí, opepříme a dochutíme lahůdkovým droždím. Můžeme přidat i oblíbené bylinky. Hráškovo-paprikovou omáčku s tofu ještě asi 2 - 3 minuty prohříváme
Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě a scedíme
Tofu v hráškovo-paprikové omáčce servírujeme s rýží. Z tohoto množství nám vyjdou 2 větší nebo 3 menší porce.