Paprikovo-mrkvové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce petrželka 4 - 5 ks mrkev 4 lžíce olivový olej 1 ks zelená paprika 1 svazek jarní cibulka 300 g dlouhozrnná rýže mletý barevný pepř 4 - 5 ks bílá paprika
Postup Paprikovo-mrkvové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Menší mrkve oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s částí natě nadrobno. Papriky omyjeme, zbavíme středu a semínek a nakrájíme na kostky
V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku. Přidáme mrkev a orestujeme, poté přidáme papriku a znovu krátce orestujeme. Vsypeme propláchnutou rýži, sůl a zalijeme vodou asi 2 cm nad hladinu. Paprikovo-mrkvové rizoto dusíme cca 15 minut za občasného promíchání. Nakonec paprikovo-mrkvové rizoto dochutíme čerstvě mletým barevným pepřem a nadrobno nasekanou petrželkou. Nemáme-li čerstvou, použijeme sušenou petrželku
Paprikovo-mrkvové rizoto přendáme na talíře a teplé podáváme. Můžeme doplnit nastrouhaným sýrem.