Netradiční sýrový řízek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 špetky sůl
vejce
20 g máslo
strouhanka
250 ml mléko
200 ml bešamel
250 g mozzarella
100 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. V kvalitním hrnci přivedeme k varu máslo s mlékem a solí. V bodě varu vsypeme prosátou hladkou mouku a mícháme, dokud se nepřestane lepit na strany hrnce a nevznikne nám koule

  2. Těstovou kouli přendáme na prkénko, přikryjeme vlhkým hadříkem a necháme zcela vychladnout. Na pomoučněném vále z těsta vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme disky s průměrem asi 12 cm

  3. Na polovinu disku vložíme odkapaný plátek mozzarelly. Druhý disk potřeme bešamelovou omáčkou a uzavřeme přehnutím. Plněné sýrové řízky obalíme v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance. Řízky můžeme plnit i jiným sýrem, nebo můžeme přidat i plátek šunky

  4. Plněné sýrové řízky uložíme na plech předem vyložený papírem na pečení a potřený olejem. Pečeme asi 15 - 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C

  5. Netradiční sýrové řízky zachutnají k hlavnímu chodu, nebo jako chuťovka u sklenky vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!