Grilovaná krkovice s chutí kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 100 ml olivový olej 1 lžička kari koření 150 g anglická slanina mletý černý pepř 5 plátků vepřová krkovice 2 lžíce koření Kassoori Methi (pískavice)
Postup Grilovaná krkovice s chutí kari
Postup přípravy receptu
-
Silnější plátky vepřové krkovice očistíme a zlehka naklepeme. Bylinky pískavice rozdrtíme, promícháme s kari kořením a olejem. Touto směsí maso potřeme, osolíme, opepříme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet
Na grilovací mřížce nejdříve opečeme plátky slaniny do křupava. Pak na mřížku rozložíme krkovičku a z obou stran, za občasného potírání bylinkovou směsí, ji upečeme doměkka
Grilovanou krkovici s chutí kari a křupavou slaninou podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory, grilované placky, zeleninové saláty a oblíbené omáčky.