Výborné domácí housky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
45 g olej
1,5 lžička sůl
1 ks vejce
220 g voda
15 g droždí
300 g hladká mouka
hrubozrnná sůl
120 g celozrnná pšeničná mouka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouky a cukr, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a přilijeme část vody. Rozmícháme s částí mouky tak, aby nám vzniklo řídké těstíčko na kvásek. Necháme 20 minut kynout

  2. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Případně přidáme mouku nebo vodu, když by to bylo těsto příliš řídké, nebo naopak husté. Necháme kynout alespoň 1 hodinu

  3. Těsto vyklopíme na vál. Rozdělíme na 8 stejných dílů, z nichž vytvarujeme bulky. Ty srovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Bulky nožem nebo formou nařízneme a zároveň trochu zploštíme. Necháme ještě chvilku kynout, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, mákem, sezamem -zkrátka dle chuti

  4. Výborné domácí housky pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!