Výborné třeboňské kapří hranolky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 200 ml olej 2 lžičky sůl 60 g solamyl 100 g hladká mouka 40 g sojová omáčka 1 lžička mletá paprika 2 lžičky mletý kmín 1 lžička mletý zázvor 1 lžíce mletá sladká paprika 1 ks vykoštěný kapr
Postup Výborné třeboňské kapří hranolky
Postup přípravy receptu
-
Z jednotlivých kapřích filetů příčně nakrájíme hranolky a naložíme je do předem připravené marinády ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky a trochy vody. Dobře promícháme a necháme pár hodin v chladu uležet
Poté promícháme hladkou mouku se solamylem a mletou paprikou a hranolky ve směsi obalíme. Obalené kapří hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dokřupava, stačí jen několik málo minut
Třeboňské kapří hranolky podáváme s pečivem, zeleninovou oblohou a křenovým dresinkem, můžeme je podávat i s bramborovou kaší.