Výborné třeboňské kapří hranolky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
200 ml olej
2 lžičky sůl
60 g solamyl
100 g hladká mouka
40 g sojová omáčka
1 lžička mletá paprika
2 lžičky mletý kmín
1 lžička mletý zázvor
1 lžíce mletá sladká paprika
1 ks vykoštěný kapr

Postup přípravy receptu

  1. Z jednotlivých kapřích filetů příčně nakrájíme hranolky a naložíme je do předem připravené marinády ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky a trochy vody. Dobře promícháme a necháme pár hodin v chladu uležet

  2. Poté promícháme hladkou mouku se solamylem a mletou paprikou a hranolky ve směsi obalíme. Obalené kapří hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dokřupava, stačí jen několik málo minut

  3. Třeboňské kapří hranolky podáváme s pečivem, zeleninovou oblohou a křenovým dresinkem, můžeme je podávat i s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!