Chléb z domácí pekárny se směsí semínek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžíce sůl 1 lžička cukr krupice 330 ml vlažná voda 3 lžíce vlažné mléko 1 balíček sušené droždí 160 g žitná chlebová mouka 450 g pšeničná chlebová mouka 1 balíček salátová směs s mandlemi
Postup Chléb z domácí pekárny se směsí semínek
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté suroviny. Pak přisypeme oba druhy mouky, do jednoho rožku pekárny nasypeme sůl a do druhého cukr a droždí
Pekárnu zapneme na program KLASIK, světlost kůrky střední a velikost velký
Po zaznění signálu (pípnutí) přisypeme 100 g směsi semínek (dýně, slunečnice, len, sezam, pínie, plátky a tyčinky mandlí)
Chleba v pekárně krásně "vyskočí" a provoní celou kuchyň. Po upečení pekárnu otevřeme, necháme 10 minut chladnout a pak opatrně vyklopíme. Po dalších 5 minutách chladnutí vyndáme hnětací metly a necháme úplně vychladnout
Chléb z domácí pekárny se směsí semínek nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti.