Rajská omáčka s mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr olej sůl 1 ks cibule koření 2 ks bobkový list 6 kuliček nové koření hladká mouka mleté maso 6 kuliček celý pepř 1 ks celá skořice 2 sklenice rajský protlak
Postup Rajská omáčka s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme trochu oleje, vložíme celou cibuli pokrájenou na kostičky a zaprášíme trochou hladké mouky. Necháme osmažit dozlatova
K základu na rajskou omáčku přidáme oba protlaky, bobkový list, pepř, nové koření a skořici. Zalijeme vodou a rozšleháme kousky protlaku spojené s cibulí. Omáčku necháme vařit 10 minut
Z vody a hladké mouky si uděláme jíšku a za stálého míchání a vaření lijeme do omáčky přes cedník, abychom neměli v rajské hrudky. Potom omáčku přecedíme přes síto a odstraníme tak koření a bylinky
Moji rajskou omáčku můžeme podávat čistou nebo s osmaženým mletým masem. Z ochuceného mletého masa si můžeme udělat šištičky, které na pánvi opečeme. Poté je vložíme do rajské omáčky a chvíli povaříme. Rajskou omáčku se smaženým mletým masem podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.