Rajská omáčka s plněným paprikovým luskem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks vejce
6 ks paprika
2 ks rajčata
tuk
2 ks cibule
citron
2 ks rajčatový protlak
hladká mouka
600 g mleté maso
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mleté maso, přidáme půlku nakrájené cibule, osolíme, opepříme, přidáme špetku drceného kmínu, vejce a zamícháme. Připravenou směsí naplníme očištěné papriky bez semínek

  2. Naplněné papriky naskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody a přiklopené pečeme asi 45 minut

  3. Mezitím si v kastrůlku na tuku osmahneme zbytek cibule dorůžova. Přidáme lžíci cukru, hladkou mouku podle potřeby a chvíli osmahneme. Dále přidáme rajčatové protlaky, 2 oloupaná rajčata, zalijeme vodou a necháme provařit

  4. Když jsou papriky hotové, slijeme výpek k omáčce a necháme ještě krátce povařit. Omáčku dochutíme solí, cukrem, citronem a přecedíme k naplněným paprikám

  5. Rajskou omáčku s plněným paprikovým luskem podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!