Výborné domácí pečivo recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl vejce mouka 1 lžička cukr krupice 1 balíček kvasnice 3 lžíce slunečnicový olej 50 dkg hladká mouka 260 ml vlažná voda hrubozrnná sůl
Postup Výborné domácí pečivo
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme vlažnou vodu, olej, mouku, do jednoho rohu sůl a do druhého rohu cukr. Doprostřed uděláme do mouky důlek, přidáme kvasnice a zahrneme. Zapneme program "Příprava těsta"
Po nakynutí přendáme těsto na vál a tvarujeme rohlíky nebo bulky. Vál podsypeme moukou. Vytvarované pečivo necháme ještě tak asi 10 - 15 minut kynout
Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a posolíme hrubozrnnou solí, případně necháme jen tak. Troubu si předehřejeme na 200 °C a pečivo pečeme cca 13 minut. Raději hlídáme, protože každá trouba peče jinak
Výborné pečivo podáváme samotné a jako přílohu.