Zeleninová polévka s bramborem a slaninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
1 l vývar
3 ks brambory
1 ks cibule
kmín
1/4 ks celer
1 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks petržel
80 g anglická slanina
1/2 ks zelená paprika
chilli koření
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu v celku nakrájíme na drobné kostičky. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky a rajče rozkrojíme na polovinu. Oloupaný česnek prolisujeme

  2. Na malém množství oleje vyškvaříme kostičky slaniny dorůžova. Pak slaninu vyjmeme a na výpeku orestujeme cibulku. Za stálého míchání přidáme mletou červenou papriku. Jakmile paprika zpění, přilijeme vývar, do kterého vložíme celer, mrkev, petržel, zelenou papriku a rajče. Zeleninu osolíme, opepříme, zakryjeme a zvolna uvaříme doměkka

  3. Pak vše ponorným mixerem rozmělníme do hladka, podle potřeby naředíme vývarem a ochutíme prolisovaným česnekem, chilli kořením, solí a pepřem. Do zeleninové polévky vložíme uvařené brambory a ještě asi 2 minuty povaříme

  4. Zeleninovou polévku s bramborem rozdělíme na porce, ozdobíme do křupava opečenou slaninou a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!