Zeleninová polévka s bramborem a slaninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl 1 l vývar 3 ks brambory 1 ks cibule kmín 1/4 ks celer 1 ks rajče 1 ks mrkev 1 ks petržel 80 g anglická slanina 1/2 ks zelená paprika chilli koření 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Zeleninová polévka s bramborem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu v celku nakrájíme na drobné kostičky. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky a rajče rozkrojíme na polovinu. Oloupaný česnek prolisujeme
Na malém množství oleje vyškvaříme kostičky slaniny dorůžova. Pak slaninu vyjmeme a na výpeku orestujeme cibulku. Za stálého míchání přidáme mletou červenou papriku. Jakmile paprika zpění, přilijeme vývar, do kterého vložíme celer, mrkev, petržel, zelenou papriku a rajče. Zeleninu osolíme, opepříme, zakryjeme a zvolna uvaříme doměkka
Pak vše ponorným mixerem rozmělníme do hladka, podle potřeby naředíme vývarem a ochutíme prolisovaným česnekem, chilli kořením, solí a pepřem. Do zeleninové polévky vložíme uvařené brambory a ještě asi 2 minuty povaříme
Zeleninovou polévku s bramborem rozdělíme na porce, ozdobíme do křupava opečenou slaninou a podáváme s pečivem.