Zeleninová polévka s bulgurem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
voda
mletý černý pepř
1 - 2 kostky zeleninový bujon
polévkové koření
1 balíček mražená zeleninová směs
1/2 ks menší květák
1 - 2 hrstě bulgur
čerstvá jarní cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák omyjeme, zbavíme tvrdších částí a rozdělíme na růžičky. Vhodíme jej do vroucí vody s kostkou bujonu. Vaříme doměkka. Když je květák měkký, pomocí děrované naběračky jej vyjmeme a dáme stranou

  2. Abychom neztráceli čas, připravíme si zbytek polévky pouze z mražené zeleniny, kterou ale samozřejmě můžeme nahradit i libovolnou kombinací čerstvých plodů. Do vývaru z květáku vhodíme balíček mražené zeleniny, přidáme nakrájenou nať jarní cibule a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem, solí a polévkovým kořením. Do vařící polévky vhodíme hrst (i více) bulguru a ještě asi 10 minut vaříme. Těsně před odstavením přidáme i květák, který v polévce už jen prohřejeme

  3. Polévku můžeme ještě okořenit - kořením, na které jsme zvyklí. Na zahuštění nepoužíváme mouku, bulgur postačí

  4. Polévku s bulgurem podáváme vzápětí po přípravě v nahřátých miskách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!