Zeleninová polévka s bulgurem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl voda mletý černý pepř 1 - 2 kostky zeleninový bujon polévkové koření 1 balíček mražená zeleninová směs 1/2 ks menší květák 1 - 2 hrstě bulgur čerstvá jarní cibulová nať
Postup Zeleninová polévka s bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Menší květák omyjeme, zbavíme tvrdších částí a rozdělíme na růžičky. Vhodíme jej do vroucí vody s kostkou bujonu. Vaříme doměkka. Když je květák měkký, pomocí děrované naběračky jej vyjmeme a dáme stranou
Abychom neztráceli čas, připravíme si zbytek polévky pouze z mražené zeleniny, kterou ale samozřejmě můžeme nahradit i libovolnou kombinací čerstvých plodů. Do vývaru z květáku vhodíme balíček mražené zeleniny, přidáme nakrájenou nať jarní cibule a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem, solí a polévkovým kořením. Do vařící polévky vhodíme hrst (i více) bulguru a ještě asi 10 minut vaříme. Těsně před odstavením přidáme i květák, který v polévce už jen prohřejeme
Polévku můžeme ještě okořenit - kořením, na které jsme zvyklí. Na zahuštění nepoužíváme mouku, bulgur postačí
Polévku s bulgurem podáváme vzápětí po přípravě v nahřátých miskách.