Hovězí na kořenové zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 dl olej sůl 20 dkg celer 10 dkg mouka hladká 20 dkg mrkev 20 dkg petržel 1 dl víno 1 l vývar hovězí pepř celý černý 1 ks protlak rajčatový nové koření 2 ks cibule krájená nadrobno 1 kg hovězí kližka 20 dkg jeřabiny
Postup Hovězí na kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
Zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, a orestujeme
Do směsi přidáme rajčatový protlak, maso nakrájené na kostky. Podlijeme vývarem a spolu s kořením vaříme do měkka. Před koncem přidáme jeřabiny, zahustíme jíškou. Nakonec trošku vína a ochutíme solí
Hovězí na kořenové zelenině podáváme s knedlíkem.