Hovězí na kořenové zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
20 dkg celer
10 dkg mouka hladká
20 dkg mrkev
20 dkg petržel
1 dl víno
1 l vývar hovězí
pepř celý černý
1 ks protlak rajčatový
nové koření
2 ks cibule krájená nadrobno
1 kg hovězí kližka
20 dkg jeřabiny

Postup přípravy receptu

  1. Zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, a orestujeme

  2. Do směsi přidáme rajčatový protlak, maso nakrájené na kostky. Podlijeme vývarem a spolu s kořením vaříme do měkka. Před koncem přidáme jeřabiny, zahustíme jíškou. Nakonec trošku vína a ochutíme solí

  3. Hovězí na kořenové zelenině podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!