Smažené řízky z marinovaných kuřecích prsou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 1 kg kuřecí prsa 200 g hladká mouka 1 lžíce mletá sladká paprika 150 ml hustá zakysaná smetana čerstvě mletý černý pepř 300 ml slunečnicový olej na smažení 100 g uzený tvrdý sýr
Postup Smažené řízky z marinovaných kuřecích prsou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme marinádu, ve které se budou kuřecí prsa marinovat. Do mísy prolisujeme česnek, přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, mletou sladkou papriku, vejce, zakysanou smetanu a všechno spolu dobře vyšleháme
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které naklepeme a vložíme do připravené marinády, pořádně je v marinádě poobracíme a odložíme na 24 hodin marinovat do chladničky
V den D řízky vybereme z chladničky, necháme asi 1 hodinu ohřát na pokojovou teplotu a poté obalíme řízky i s marinádou v hladké mouce. Obalené řízky smažíme z obou stran v rozehřátém oleji do pěkné zlato-červené barvy a dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku
Smažené řízky z marinovaných kuřecích prsou servírujeme horké s vařenými novými bramborami, sypeme posekanou petrželkou a přeléváme čerstvým máslem. Ke smaženým řízkům můžeme také podávat hlávkový salát. Na talíři ještě horké řízky posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, který se vlivem tepla rozpustí a vsaje do obalu řízků, ty jsou potom o to chutnější
Tyto řízky jsou velmi chutné, uvnitř velmi jemné od zakysané smetany, výborně ochucené česnekem a použitými kořením, na povrchu mají chutný a pěkně nafouknutý křupavý obal, Příprava receptu je velmi jednoduchá a rychlá.