Smažené řízky z marinovaných kuřecích prsou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 kg kuřecí prsa
200 g hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
150 ml hustá zakysaná smetana
čerstvě mletý černý pepř
300 ml slunečnicový olej na smažení
100 g uzený tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu, ve které se budou kuřecí prsa marinovat. Do mísy prolisujeme česnek, přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, mletou sladkou papriku, vejce, zakysanou smetanu a všechno spolu dobře vyšleháme

  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které naklepeme a vložíme do připravené marinády, pořádně je v marinádě poobracíme a odložíme na 24 hodin marinovat do chladničky

  3. V den D řízky vybereme z chladničky, necháme asi 1 hodinu ohřát na pokojovou teplotu a poté obalíme řízky i s marinádou v hladké mouce. Obalené řízky smažíme z obou stran v rozehřátém oleji do pěkné zlato-červené barvy a dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku

  4. Smažené řízky z marinovaných kuřecích prsou servírujeme horké s vařenými novými bramborami, sypeme posekanou petrželkou a přeléváme čerstvým máslem. Ke smaženým řízkům můžeme také podávat hlávkový salát. Na talíři ještě horké řízky posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, který se vlivem tepla rozpustí a vsaje do obalu řízků, ty jsou potom o to chutnější

  5. Tyto řízky jsou velmi chutné, uvnitř velmi jemné od zakysané smetany, výborně ochucené česnekem a použitými kořením, na povrchu mají chutný a pěkně nafouknutý křupavý obal, Příprava receptu je velmi jednoduchá a rychlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!