Francouzský cibulový koláč recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

3 ks vejce
60 g máslo
6 ks cibule
435 g kysaná smetana
3 balíčky listové těsto
1 lžička strouhaný muškátový oříšek
1,5 lžička křenová pasta
175 g pikantní sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nastrouháme sýr. Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozložíme do šesti pečících koláčových forem. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Rozdělíme na šest porcí a rozprostřeme do připravených forem

  2. V misce rozmícháme vejce, kysanou smetanu, muškátový oříšek a křenovou pastu. Směsí naplníme připravené formy, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je koláč propečený

  3. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!