Francouzský cibulový koláč recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 3 ks vejce 60 g máslo 6 ks cibule 435 g kysaná smetana 3 balíčky listové těsto 1 lžička strouhaný muškátový oříšek 1,5 lžička křenová pasta 175 g pikantní sýr
Postup Francouzský cibulový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nastrouháme sýr. Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozložíme do šesti pečících koláčových forem. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Rozdělíme na šest porcí a rozprostřeme do připravených forem
V misce rozmícháme vejce, kysanou smetanu, muškátový oříšek a křenovou pastu. Směsí naplníme připravené formy, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je koláč propečený
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky