Francouzský tvarohový chléb recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1,5 lžička sůl 1 ks vejce 30 g máslo 1 lžička cukr krupice 300 g hladká mouka 2 lžičky sušené droždí 200 ml plnotučné mléko 125 g plnotučný tvaroh 200 g hladká chlebová mouka 1 hrst sezamová semánka
Postup Francouzský tvarohový chléb
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, vejce i tvaroh a zlehka promícháme
Přisypeme obě mouky, do jednoho rohu nasypeme cukr a do druhého sůl. Cukr poprášíme sušeným droždím, zavřeme a pro pečení zvolíme program "Klasik", středně tmavý
Po pípnutí přidáme sezamové semínko
Upečený francouzský tvarohový chléb necháme 15 minut v pekárně a pak ho opatrně vyklopíme
Francouzský tvarohový chléb nakrájíme na plátky a podáváme s tavenými sýry nebo bylinkovým máslem.