Kuřecí jehla po česku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1,5 dl olej
sůl
3 ks cibule
1 ks klobása
200 g žampiony
grilovací koření
20 dkg anglická slanina
300 g kuřecí maso
tatarská omáčka
worchester

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, naložíme je do oleje, soli, grilovacího koření, trochy worchesteru a necháme asi jednu hodinu odležet

  2. Mezitím oloupeme tři menší cibule, které nakrájíme na kolečka. Očistíme žampiony a překrojíme na půl. Jednu klobásu nakrájíme na kolečka a anglickou slaninou na plátky

  3. Potom napichujeme na jehly maso střídavě s dalšími surovinami a vložíme na vymaštěný pekáč. Zprudka pečeme na 200 °C na 8 minut. Poté podlijeme trochou vody, teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme asi 20 minut

  4. Kuřecí jehlu po česku servírujeme s hranolky nebo vařeným bramborem. Jídlo doplníme zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!