Kuřecí jehla po česku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1,5 dl olej sůl 3 ks cibule 1 ks klobása 200 g žampiony grilovací koření 20 dkg anglická slanina 300 g kuřecí maso tatarská omáčka worchester
Postup Kuřecí jehla po česku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, naložíme je do oleje, soli, grilovacího koření, trochy worchesteru a necháme asi jednu hodinu odležet
Mezitím oloupeme tři menší cibule, které nakrájíme na kolečka. Očistíme žampiony a překrojíme na půl. Jednu klobásu nakrájíme na kolečka a anglickou slaninou na plátky
Potom napichujeme na jehly maso střídavě s dalšími surovinami a vložíme na vymaštěný pekáč. Zprudka pečeme na 200 °C na 8 minut. Poté podlijeme trochou vody, teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme asi 20 minut
Kuřecí jehlu po česku servírujeme s hranolky nebo vařeným bramborem. Jídlo doplníme zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.