Nakládaný česnek recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
500 g česnek
olej
sůl
1 dl ocet
1 dl voda
hřebíček
feferonky
bobkový list
nové koření
2 dl bílé víno
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Stroužky čerstvého nového česneku oloupeme a vložíme do sklenice. Vrstvy česneku prokládáme kořením. Do každé sklenice přidáme jednu feferonku

  2. Česnek ve sklenicích přelijeme lžičkou oleje a zalijeme nálevem. Nálev získáme svařením vína, octa, vody s cukrem a solí. Sklenice nakonec zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut

  3. Nakládaný česnek poslouží například jako příloha k masu. Naložený česnek není tak štiplavý a má zajímavou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!