Nakládaný sleď recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g cukr
1 lžička sůl
0.300 l ocet
2 ks cibule
0,3 l voda
2 ks hřebíček
4 ks sleď
2 lístky bobkový list
4 ks nové koření
2 ks celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do nerezové nebo skleněné mísy (Pozor, nesmí být plastová ani hliníková!) vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na ni položíme filety ze sledě a na ně zase cibuli

  2. Do hrnce nalijeme ocet a vodu, přidáme cukr, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, hřebíček a dáme vařit. Jakmile se nálev začne vařit, tak ho ještě horký nalijeme do mísy. Když nálev vychladne, dáme mísu se sledi minimálně na 2 - 3 dny odležet do ledničky

  3. Nakládané sledě podáváme posypané cibulí s chlebem nebo houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!