Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 50 g máslo 3 ks žloutek 750 ml mléko tuk 50 g rozinky 1 ks citron 150 g rýže 250 g meruňky džem 60 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 250 g měkký tvaroh
Postup Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Z propláchnuté rýže, mléka, nastrouhané kůry z citronu a špetky soli uvaříme kaši. Kaši necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
Připravíme tvarohovou náplň. Smícháme vanilkový cukr, rozinky, žloutky, tvaroh
Do téměř vychladlé kaše vmícháme žloutky utřené s větší částí cukru a másla a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr. Do máslem vymazané formy rozložíme polovinu hmoty. Potřeme ji džemem, obložíme vrstvou meruněk a zakryjeme tvarohovou náplní. Překryjeme druhou polovinou rýžové hmoty a pokapeme zbylým máslem
Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami vložíme do předehřáté trouby a zvolna zapékáme asi 45 minut, až povrch zezlátne
Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami ihned podáváme. Můžeme přelévat ovocnými omáčkami
Foto: Shutterstock.com