Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
50 g máslo
3 ks žloutek
750 ml mléko
tuk
50 g rozinky
1 ks citron
150 g rýže
250 g meruňky
džem
60 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Z propláchnuté rýže, mléka, nastrouhané kůry z citronu a špetky soli uvaříme kaši. Kaši necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  2. Připravíme tvarohovou náplň. Smícháme vanilkový cukr, rozinky, žloutky, tvaroh

  3. Do téměř vychladlé kaše vmícháme žloutky utřené s větší částí cukru a másla a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr. Do máslem vymazané formy rozložíme polovinu hmoty. Potřeme ji džemem, obložíme vrstvou meruněk a zakryjeme tvarohovou náplní. Překryjeme druhou polovinou rýžové hmoty a pokapeme zbylým máslem

  4. Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami vložíme do předehřáté trouby a zvolna zapékáme asi 45 minut, až povrch zezlátne

  5. Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami ihned podáváme. Můžeme přelévat ovocnými omáčkami

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!