Barilla Penne all´Arrabbiata recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 lžic extra panenský olivový olej 1 plechovka loupaná konzervovaná rajčata 2 lžičky červené chilli papriky 0,5 šálků strouhaný sýr Romano 1 lžíce nasekaná italská petrželka 500 g Barilla Penne 2 stroužky nadrcený česnek
Postup Barilla Penne all´Arrabbiata
Postup přípravy receptu
-
Velký hrnec osolené vody přiveďte k varu. Do velké pánve přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, česnek a červenou chilli papriku. Na mírném ohni lehce zpěňte po dobu 1 - 2 minut, dokud česnek nezíská zlatou barvu a vše začne krásně vonět. Do pánve přidejte rajčata a přiveďte k varu
duste 5 minut. Osolte podle chuti. Pánev odstraňte z plamene
Těstoviny uvařte podle návodu. Uvařené těstoviny sceďte a na stranu schovejte 3/4 šálku vody, ve které se těstoviny vařily. Uvařené těstoviny a 3/4 šálku vody vmíchejte do rajčatové omáčky, vše dobře zamíchejte tak, aby byly těstoviny omáčkou dobře pokryté. Vmíchejte zbývající olivový olej, sýr Romano a před podáváním dozdobte petrželkou
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz