Grilované žampiony s bylinkami recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl žampiony 5 lžic olivový olej 1 lžička citronová šťáva 1/2 špetky drcený kmín 1 lžička sušený tymián 1 lžička sušená máta
Postup Grilované žampiony s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Do mističky nalijeme olej a pečlivě ho rozmícháme se lžičkou máty, tymiánu, citronové šťávy, solí a malou špetkou drceného kmínu
Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubší plátky. Můžeme grilovat i samotné kloboučky, ale my máme raději plátky, které jsou propečenější
Žampiony poklademe na alobalovou mřížku a položíme na rozpálený gril, z obou stran je potíráme bylinkovou marinádou a grilujeme dozlatova. Často hlídáme, abychom žampiony nepřipálili
Grilované žampiony s bylinkami podáváme jako chuťovku, přílohu apod
Tuto bylinkovou marinádu můžeme použít také na brambory či zeleninu na grilu, chutná i s kuřecím masem. Sušené bylinky můžeme samozřejmě zaměnit za čerstvé, pokud je máme po ruce.