Barilla těstovinový salát s parmskou šunkou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 200 g šunka 3 lžíce majonéza 1 lžička hořčice 0,5 ks citron mletý černý pepř 3,5 lžíce extra panenský olivový olej 200 g giardiniera (nakládaná zelenina v octě) 350 g Barilla těstoviny Farfalle
Postup Barilla těstovinový salát s parmskou šunkou
Postup přípravy receptu
-
Majonézu, hořčici, lžíci oleje a špetku pepře dejte do misky a důkladně promíchejte vidličkou. Šunku nakrájejte na kostičky, nakládanou zeleninu nejprve sceďte a poté nakrájejte na malé kousky
Citron oloupejte, nutné je odstranit také bílou jádřincovou část a pecky. Pro tento recept použijte pouze dužinu nakrájenou na velmi malé kousky
Těstoviny uvařte v hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu uvedeného na obalu. Těstoviny sceďte a ihned propláchněte studenou tekoucí vodou, aby se zabránilo pozvolnému dodělání těstovin
Propláchnuté a okapané těstoviny dejte do mísy a ochuťte předem připravenou omáčkou, parmskou šunkou, zeleninou a citronem
V misce vše promíchejte, servírujte zakápnuté trochou olivového oleje
V Itálii můžete najít celou řadu různých odrůd prosciutto crudo (suchá sušená šunka). Parmská šunka z Parmy je ve světě nejslavnější, dále jsou známé šunky z oblastí San Daniele, Toskánska a dokonce Nursie
Všechny tyto regionální produkty se podílí na skutečnosti, že se Itálie stala domovem tohoto lahodně naloženého masa, který se na italském poloostrově vyrábí již od starověku
Před více než dvěma tisíciletími staří Etruskové objevili, že nasolením a sušením šunky lze nejen efektivně prodloužit dobu uchování samotné šunky, ale také získat její výraznější chuť. V některých případech, byly tyto první šunky exportovány z Itálie a často skončily na stolech bohatých řeckých občanů
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii
Pro více informací navštivte www.barilla.cz