Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 ks vejce
50 g máslo
1 l mléko
50 g rozinky
4 lžíce cukr moučka
250 g měkký tvaroh
400 g dlouhozrnná jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce nalijeme mléko a nasypeme rýži (necedíme). Vaříme do té doby, dokud nebude směs hodně hustá, sotva se dá míchat. Potom přidáme máslo, 3 žloutky a rýžovou směs necháme asi 10 minut chladnout

  2. Mezitím zapneme elektrickou troubu na 170 °C a připravíme si jednoduchou náplň. Do misky dáme tvaroh, 3 žloutky a 4 vrchovaté lžíce cukru moučka. Tvaroh vyšleháme a poté podle chuti zvolíme ovoce. Já jsem použila rozinky

  3. Po vychladnutí těsta ušleháme zbylé bílky do pevného sněhu a vmícháme zlehka do těsta. Poté si hluboký plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Náplň rozetřeme stěrkou a vpichujeme hluboko ze šikma do těsta. Pokud tak neuděláme, nic se nestane, ale těsto bude lehce suché

  4. Nákyp dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Ke konci pečení více kontrolujeme, aby naše práce nevyšla vniveč. Povrch musí být takový jako na obrázku

  5. Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami podáváme nejlépe teplý, ale studený nákyp je dobrý jako zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!