Nakládaný aromatický sýr v pikantním oleji recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička čerstvý rozmarýn chilli olej 1 sklenka feferonky v oleji 250 g sýr Romadúr 5 lžic perlové cibulky v sladkokyselém nálevu
Postup Nakládaný aromatický sýr v pikantním oleji
Postup přípravy receptu
-
Sýr Romadúr nakrájíme na plátky silné asi 3 - 4 mm. Feferonky slijeme (cca 280 g) a nálev odložíme stranou. Poté papričky podle potřeby překrájíme na menší kousky. Perleťové cibulky necháme okapat
Do uzavíratelné skleničky střídavě klademe pokrájené feferonky, sýr, cibulky a lístečky rozmarýnu, poté vše zalijeme pikantním olejem z feferonek. Skleničku podle potřeby dolijeme chilli olejem tak, aby všechny ingredience byly zcela ponořené. Skleničku s naloženým sýrem uzavřeme a necháme 2 - 5 dní odležet v chladu
Nakládaný aromatický sýr v pikantním nálevu rozložíme na talířky a podáváme s plátky bagety.