Rajčatová polévka s mrkví recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička olej sůl 1 ks cibule 4 ks rajče 1 ks mrkev bylinky bobkový list pepř 1,5 l zeleninový vývar 3 - 4 lžičky rajčatová pasta
Postup Rajčatová polévka s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme společně s česnekem na lžičce oleje. Potom přidáme nakrouhanou velkou mrkev a také lehce osmahneme asi po dobu 2 minut. Dále přidáme nakrájená rajčata, která lehce osolíme, aby pustila šťávu
Základ na rajčatovou polévku s mrkví zalijeme vodou či zeleninovým vývarem. Přidáme 3 - 4 lžičky rajčatové pasty, je možno použít také konzervu loupaných rajčat. Rajčatovou polévku ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a bylinkami (doporučuji bazalku nebo oregano, popřípadě použijeme podle chuti např. kořenící směs Horalka či italské koření Aro) a necháme pod pokličkou vařit zhruba 15 minut. Když jsou rajčata rozvařená, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Není třeba zahušťovat
Takto připravenou rajčatovou polévku s mrkví můžeme podávat.