Rajčatová polévka s mrkví recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička olej
sůl
1 ks cibule
4 ks rajče
1 ks mrkev
bylinky
bobkový list
pepř
1,5 l zeleninový vývar
3 - 4 lžičky rajčatová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme společně s česnekem na lžičce oleje. Potom přidáme nakrouhanou velkou mrkev a také lehce osmahneme asi po dobu 2 minut. Dále přidáme nakrájená rajčata, která lehce osolíme, aby pustila šťávu

  2. Základ na rajčatovou polévku s mrkví zalijeme vodou či zeleninovým vývarem. Přidáme 3 - 4 lžičky rajčatové pasty, je možno použít také konzervu loupaných rajčat. Rajčatovou polévku ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a bylinkami (doporučuji bazalku nebo oregano, popřípadě použijeme podle chuti např. kořenící směs Horalka či italské koření Aro) a necháme pod pokličkou vařit zhruba 15 minut. Když jsou rajčata rozvařená, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Není třeba zahušťovat

  3. Takto připravenou rajčatovou polévku s mrkví můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!