Rajčatová polévka s restovaným mletým masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 6 stroužků česnek olej sůl 400 ml vývar 20 ks rajčata 2 ks cibule mletý pepř 500 g mleté maso 1 lžíce sušená bazalka
Postup Rajčatová polévka s restovaným mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Vezme to stručně jasně. V tomto bodě si připravíme základ polévky
Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Do hrnce přiměřené velikosti nalijeme rostlinný olej, přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli i 4 stroužky česneku a necháme zvolna osmahnout
Mezitím si omyjeme a na čtvrtky nakrájíme rajčata, která následně k cibulce a česneku vložíme. Přidáme 300 - 500 ml vody podle šťavnatosti rajčat. Osolíme, opepříme a povaříme přibližně 20 minut
Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme cukrem a bazalkou, případně i dosolíme
V bodě druhém si připravíme restované mleté maso. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé 2 stroužky česneku - tentokrát však prolisovaného. Vše dobře promísíme a restujeme cca 10 minut, dokud maso nechytne zlatavou barvu
A máme hotovo. Restované mleté maso lze přidat přímo do rajčatové polévky a smísit nebo servírovat oku lahodícím způsobem jako je na přiložené fotografii. Rajčatová polévka s restovaným mletým masem chutná opravdu výborně!