Oharková omáčka s hovězím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 250 ml smetana 40 g hladká mouka 750 g zadní hovězí 3 ks kyselé okurky lák z okurek
Postup Oharková omáčka s hovězím
Postup přípravy receptu
-
Mezi vyhlášené pochoutky jihomoravského regionu patřívaly znojemské okurky. Zdejší mikroklima se hodí k jejich pěstování, a tak měli místní dost materiálu k ladění dokonalého nálevu. Zatímco jinde se nakládají hlavně okurky hladké, na Znojemsku jsou populární okurky hruboostné neboli bradavičnaté s typickými výčnělky
Hovězí maso vložíme do litru a půl osolené vroucí vody. Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka, tedy asi dvě hodiny. Okurky nakrájíme na kostičky
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, rozředíme ji půl litrem vývaru a chvíli povaříme. Pak vmícháme smetanu a nakrájené okurky. Osolíme a ochutíme lákem. Necháme pět minut probublávat a pak podáváme s masem nakrájeným na plátky
Oharková omáčka s hovězím se může podávat s knedlíky nebo vařenými brambory
Zdroj: REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA - VŠECHNY CHUTĚ ČECH, MORAVY A SLEZSKA, vydal Smart Press, 2013