Tvarohový korpus recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 200 g máslo 1/2 ks citron 1/2 balíčku prášek do pečiva 100 ml med 70 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka tuk na vymazání strouhanka na vysypání 1 balíček měkký tučný tvaroh
Postup Tvarohový korpus
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a rozpuštěné máslo. Znovu prošleháme. Poté přidáme med, nastrouhanou citronovou kůru a po zapracování i mouku s práškem do pečiva. Vznikne nám hutné lité těsto
Kulatou formu s odnímatelným okrajem důkladně vymažeme a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 175 °C. Z tohoto množství můžeme upéci 2 menší korpusy nebo jeden velký. Podle toho i přizpůsobíme délku pečení - 25 - 40 minut
Tvarohový korpus podélně rozřízneme a naplníme oblíbeným krémem, džemem a přeléváme čokoládovou polevou. Libovolně zdobíme
Tvarohový korpus chutná výborně i samotný bez další práce jako klasický koláč.