Tvarohový korpus recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g máslo
1/2 ks citron
1/2 balíčku prášek do pečiva
100 ml med
70 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
1 balíček měkký tučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a rozpuštěné máslo. Znovu prošleháme. Poté přidáme med, nastrouhanou citronovou kůru a po zapracování i mouku s práškem do pečiva. Vznikne nám hutné lité těsto

  2. Kulatou formu s odnímatelným okrajem důkladně vymažeme a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 175 °C. Z tohoto množství můžeme upéci 2 menší korpusy nebo jeden velký. Podle toho i přizpůsobíme délku pečení - 25 - 40 minut

  3. Tvarohový korpus podélně rozřízneme a naplníme oblíbeným krémem, džemem a přeléváme čokoládovou polevou. Libovolně zdobíme

  4. Tvarohový korpus chutná výborně i samotný bez další práce jako klasický koláč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!