Veganský bešamel recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Veganský bešamel
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolku dáme olej a opatrně zahříváme. Do teplého, ale ne vroucího, oleje vsypeme mouku a mícháme, až se mouka s olejem spojí. Přidáme vodu, do které jsme rozmíchali sušené pohankové či ovesné mléko a povaříme. Přitom omáčku stále mícháme, aby byla pěkně hustá a hladká
Do hotové omáčky přidáme podle chuti strouhaný křen, kopr, francouzskou nebo plnotučnou hořčici - podle toho, jakou omáčku připravujeme
Veganský bešamel v různě dochucené podobě podáváme s knedlíkem a vařenými sojovými plátky
Protože mám ráda omáčky doopravdy husté, dávám méně vody. Pokud chcete mít omáčku tak, jak je běžné, klidně přidejte o decilitr vody více.