Kopřivová velikonoční nádivka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 sklenka mléko
1 miska kopřivy
4 - 5 ks rohlík
100 g anglická slanina
4 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
300 g uzené vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Kopřivy očistíme, natrháme a spaříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Maso nakrájíme na kostičky, slaninu na tenké plátky a vejce také na plátky

  2. Do rohlíků přidáme maso, kopřivy a podle chuti směs osolíme a opepříme. Zalijeme 4 rozkvedlanými vejci a promícháme. Chlebíčkovou formu vyloženou pečicím papírem pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Naplníme ji polovinou nádivky, poklademe kolečky vajec a zakryjeme zbylou nádivkou

  3. Kopřivovou velikonoční nádivku vložíme do trouby a pečeme ji zvolna asi 45 minut

  4. Upečenou kopřivovou nádivku podáváme s přílohou podle chuti. Kopřivová velikonoční nádivka je dobrá teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!