Kopřivová velikonoční nádivka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 sklenka mléko 1 miska kopřivy 4 - 5 ks rohlík 100 g anglická slanina 4 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 300 g uzené vepřové maso
Postup Kopřivová velikonoční nádivka
Postup přípravy receptu
-
Kopřivy očistíme, natrháme a spaříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Maso nakrájíme na kostičky, slaninu na tenké plátky a vejce také na plátky
Do rohlíků přidáme maso, kopřivy a podle chuti směs osolíme a opepříme. Zalijeme 4 rozkvedlanými vejci a promícháme. Chlebíčkovou formu vyloženou pečicím papírem pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Naplníme ji polovinou nádivky, poklademe kolečky vajec a zakryjeme zbylou nádivkou
Kopřivovou velikonoční nádivku vložíme do trouby a pečeme ji zvolna asi 45 minut
Upečenou kopřivovou nádivku podáváme s přílohou podle chuti. Kopřivová velikonoční nádivka je dobrá teplá i studená.