Masové karbanátky s vločkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
olej na smažení
3 lžíce ovesné vločky
mletý černý pepř
1 lžíce koření do mletých mas
500 g mleté maso (mix hovězí a vepřové)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté maso, cibuli nasekanou na kostičky, vejce a ovesné vločky. Podle chuti přidáme nasekaný (nebo rozdrcený) česnek, sůl, pepř a koření do mletých mas (asi 1 lžíci, ale můžeme i více). Promícháme a necháme asi 5 - 10 minut odležet, aby vločky nasákly trochu vlhkosti. Postupně přimícháváme strouhanku, až nám hmota drží pěkně při sobě

  2. Navlhčenou rukou tvoříme z mleté masové směsi placičky, které obalíme ve strouhance a z obou stran smažíme na oleji

  3. Hotové masové karbanátky s vločkami dáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Karbanátky podáváme s vařenými brambory, cibulí a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!